Oman

8 dana avionom | Grupni polazak: 09.-16.01.2019.

Opis

8 dana avionom
Grupni polazak: 09.-16.01.2019.
First minute cijena aranžmana!

...zemlja s tradicijom ispijanja kave uz datulje i bez kriminala. Idealno mjesto za odmor

 Zrakoplovom iz Zagreba

Grupni polazak

Itinerer

1. dan: ZAGREB – DOHA

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i polijetanje zrakoplova na liniji QR218 (Qatar Airlines) u 17:15 sati. Obroci za vrijeme leta. Dolazak u Dohu u 23:45 sati.

2. dan: DOHA - MUSCAT

Nastavak putovanja prema Muscatu na liniji QR1130 u 02:00 sata. Dolazak u Muscat predviđen je u 04:50 sati po lokalnom vremenu, slijedi obavljanje viznih i carinskih formalnosti i organizirani prijevoz prema hotelu. Smještaj u sobe, doručak i odmor. Poslijepodnevna šetnja s voditeljem putovanja do centra grada. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan: MUSCAT

Doručak. Odlazak u razgled Muscata. Posjet fascinantnoj džamiji Sultana Qaboosa, jednoj od najvećih džamija na Bliskom Istoku. Izgrađena na uzdignutom podiju u tradicionalnom stilu omanske arhitekture, prostire se na 416 000 m2. Ručak u lokalnom restoranu i zatim slijedi razgled starog dijela Muscata, odlazak prema utvrdama iz 16.st. Jalali i Mirani te palači Al Alam, sultanovoj rezidenciji i muzeju Bait Al Zubair u kojem se nalaze omanska oružja, nakit, nacionalna odjeća, itd. Vožnja kroz slikovit krajolik prema Muttrahu, lokalnoj tržnici s ribom i povrćem sve do souka, s mnoštvom trgovina ukrasa, minijatura i predmetima osmanske umjetnosti. Može se pronaći fini srebrni nakit, kao i ostale razne rukotvorine. Povratak u hotel, večera u tradicionalnom orijentalnom restoranu. Noćenje u hotelu u Muscatu.

4. dan: MUSCAT – NIZWA – JABREEN – AL HAMRA – NIZWA

Poslije doručka odlazak prema Nizwi, nekadašnjem glavnom gradu Omana, rodnom mjestu Islama i Sultanata Oman. Ovaj grad je tipičan primjer tradicionalnog seoskog života izvan Muscata. Posjet impresivnoj utvrdi Jabreen te nastavljamo obilazak utvrda Bahla i Its. Odlazak prema dolini palmi u Al Hamri. Ručak u lokalnom restoranu gdje ćemo imati priliku kušati tipično omansko lokalno jelo kabsa (meso i riža začinjeno lokalnim začinima). Povratak u Nizwu, smještaj u hotel, večera i noćenje.

5. dan: NIZWA - WAHIBA

Doručak u hotelu. Odlazak prema Wahibi. Prvo stajanje je u Mudairibi, malom selu u unutrašnjosti značajno po pravokutnoj utvrdi. Nastavak putovanja prema Wadi Bani Khalid, zelenoj dolini okruženoj planinama gdje ćemo prošetati i diviti se prirodnim ljepotama. Ručak u lokalnom restoranu. Nakon ručka odlazak prema Al Wasilu gdje počinje avanturistička vožnja džipovima po dinama do kampa u kojem ćemo prenoćiti pod šatorima. Po dolasku u kamp slijedi doček Beduina koji će nuditi kavu i svježe voće. Večera u kampu pod zvjezdanim nebom uz jedinstvenu atmosferu. Noćenje.

6. dan: WAHIBA – SUR – RAS AL HADD

Nakon doručka, odlazak prema morskom gradiću Sur, značajnoj trgovačkoj luci s fascinantnom arhitekturom stare gradske jezgre. Ručak u lokalnom restoranu. Vožnja uz obalu i klifove prolazeći kroz mala ribarska sela. Po dolasku u Ras Al Hadd večera u hotelu. U večernjim satima posjet rezervatu s kornjačama. Povratak u hotel i noćenje.

7. dan: RAS AL HADD – MUSCAT – DOHA

Nakon doručka odlazak prema Muscatu. Po putu stajanje na piknik ručak. Dolazak u zračnu luku i prijava na let QR1137 u 23:25 sati.

8. dan: DOHA – ZAGREB Predviđen dolazak u Dohu u 00:10 sati. Nastavak putovanja na liniji QR215 u 01:50 sati. Predviđeni dolazak u Zagreb u 07:00 sati.

Destinacija

Oman

Oman, službeno Sultanat Oman je država na jugoistočnoj obali Аrapskog poluotoka u jugozapadnoj Aziji. Na istoku i jugu izlazi na Arapsko more, a na sjeveroistoku na Omanski zaljev. Graniči na jugozapadu s Jemenom, na zapadu sa Saudijskom Arabijom, te na sjeverozapadu s Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Većinu zemlje zauzima ravna pustinja, a niža brda su na jugoistoku. Vapnenački planinski lanci Hadjar (= Stijenjak) uzdižu se iznad sjeverne obale, s najvišim vrhovima Šams (2.980 m) i Gjebel Akhdar (3.018 m). Omanu pripada i eksklava poluotoka Musandam, odvojena od ostatka zemlje teritorijem UAE, koja zauzima strateški važan položaj na južnoj obali Hormuškog tjesnaca na ulazu u Perzijski zaljev. Klima je većinom sušna pustinjska, uz obale nešto blaža polupustinjska, a tek na višem gorju Hadjar se donekle približava mediteranskoj. Oman je stoljećima bio važno trgovačko središte. Godine 1508. Portugalci suzauzeli glavnu luku, Muscat i držali je do dolaska Osmanlija 1659. Turci su istjerani 1741. kad je Ahmed ibn Said osnovao sadašnju vladarsku dinastiju. U početku 19. stoljeća, Oman je izrastao u značajnu regionalnu silu s posjedima u Beludžistanu i Zanzibaru. Od 1891. do 1971. bio je britanski protektorat. Godinu dana prije odlaska Britanaca današnji je sultan zbacio svog oca, Saida ibn Taimura, nakon čega je započeo modernizaciju zemlje, a 1996. i ograničenu demokratizaciju.

Cijena

Polazak: 09.01.2019.
od 12.780 kn po osobi
first minuteod 12.255kn po osobi

*FIRST MINUTE POPUST NA OSNOVNU CIJENU 5% ZA REZERVACIJE DO 60 DANA PRIJE POLASKA ILI DO POPUNJENJA KAPACITETA.

Zrakoplovne pristojbe (2.290 kn) uključene su u cijenu paket-aranžmana.

Doplata za jednokrevetnu sobu  2.790 kn

Popust za mladence 7% na osnovnu cijenu aranžmana. Popust vrijedi uz priloženu potvrdu o vjenčanju (do 4 mjeseca nakon vjenčanja) i ne može se kombinirati s drugim popustima.

CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom Zagreb – Doha – Muscat - Doha – Zagreb, zrakoplovne pristojbe, 4 noćenja u hotelima 4* - 2 noćenja u Muscatu, 1 noćenje u Nizwi, 1 noćenje u Ras Al Haddu, dvokrevetne standard sobe u hotelima, 1 noćenje u kampu pod šatorima, uslugu punog pansiona, uslugu voditelja putovanja i lokalnog vodiča, svi razgledi i izleti s uključenim ulaznicama, organizaciju i pripremu putovanja.

CIJENA PAKET-ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: fakultativne sadržaje, vizu, uslugu posredovanja ishođenja vize, napojnice (35 usd - plaćanje na licu mjesta), putno osiguranje.

Smještaj

Smještaj: Hoteli 4*
Lokacija: Oman
  • 4 noćenja u hotelima 4* - 2 noćenja u Muscatu, 1 noćenje u Nizwi, 1 noćenje u Ras Al Haddu, dvokrevetne standard sobe u hotelima
  • 1 noćenje u kampu pod šatorima
  • usluga punog pansiona

Korisne informacije

VIZA: Potrebna. Dobiva se po ulasku u zemlju. Cijena po osobi ca. 20 eur.

Važno: Putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju.


MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 15

Napomene:

  • Hoteli se nalaze u navedenim gradovima ili u okolici gradova.
  • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
  • Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova.
  • Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed.
  • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.
  • Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: mvep.hr

Praktične napomene: omanski rijal je službeno sredstvo plaćanja u Omanu. Rijal se dijeli na 1000 baisa. Trgovine, hoteli i restorani primaju sve poznatije kreditne kartice. Preporučamo cijenkati se oko cijena.


od 12.780 kn po osobi
first minuteod 12.255kn po osobi
Datum polaska:
Broj osoba: