Nova godina Šri Lanka

9 dana zrakoplovom | 29.12.2021. - 06.01.2022.

Opis

9 dana zrakoplovom
29.12.2021. - 06.01.2022.
Odmor na plaži!

Zelena oaza prirodnih ljepota koja će smiriti i najstresniji dan u godini. Jamčim da ćete osjećaj dolaska na vrh Lion Rock u Sigiriyi pamtiti za cijeli život. Šri Lanka ima predivne plaže i uopće nema potrebe da hrlite na plaže Maldiva, kada nakon ture po Šri Lanki možete uživati na jednako lijepim plažama i ispijati koktelčiće uz društvo pokojeg živahnog majmuna. Nudimo odlične hotele, ranu prijavu u hotel i kasnu odjavu, a budući da je jutarnji dolazak na Šri Lanku, po dolasku u Colombo prvi obrok je doručak. Na Lion Rock se penjemo ranom zorom i vraćamo se u hotel na doručak i tuširanje! Kako bi se naši putnici osjećali sigurno, pazili smo na svaki detalj.

Predviđeni hoteli:

 • Ozo Colombo 5*, deluxe room,Colombo
 • Hotel Fresco water villa 4*, Standard room, Sigiriya
 • Royal kandyan, 4*, Deluxe room,
 • Kandy Araliya green hills, 4*, Deluxe room,
 • Nuwara Eliya Tangerine beach hotel 4*, Deluxe room,
 • Kalutara Goldi Sands 3+*, Standard room, Negombo

Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu.

Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili dok ima mjesta

Minimalan broj putnika: 15 / Maksimalan broj putnika: 40

Informacije o avio prijevozniku:

Lot Airways

Polazak 29.12.2021.

LO 612 29DEC ZAGREB 12:05 VARŠAVA 13:45

LO 069 29DEC VARŠAVA 15:35 COLOMBO 05:15+1 sljedeći dan

LO 070 06JAN COLOMBO 08:05 VARŠAVA 14:00

LO 613 06JAN VARŠAVA 15:50 ZAGREB 17:30

Pravila ulaska u Šri Lanku za cijepljene putnike: - Potrebna je potvrda o cijepljenju i obavezan je PCR test pri dolasku te smještaj u siguran hotel do rezultata testa. Ukoliko je test negativan, putnici se mogu slobodno kretati, a 7. dan je obavezno ponavljanje PCR testa. Pravila za putnike koji nisu cijepljeni: - Obavezan PCR test po dolasku i smještaj u siguran hotel. Ukoliko je test negativan turisti mogu posjetiti odobrena turistička mjesta pod zaštitom bio mjehurića. Drugi PCR test je obavezan između 11. i 14. dana boravka i ukolliko je rezultat negativan putnici se mogu slobodno kretati. Molimo informirajte se o preporukama za putovanja i upozorenja za Šri Lanku na službenim stranicama MVEP-a.

Itinerer

1. dan: ZAGREB – VARŠAVA, srijeda 29.12.2021.

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije leta. Prijava na let. Polijetanje zrakoplova za Varšavu u 12.05 (Lot Airways). Dolazak u Varšavu u 13.45 sati. Polijetanje za Colombo u 15:35.

2. dan: COLOMBO, četvrtak 30.12.2021.

Dolazak u zračnu luku Bandaranayke International Colombo u 05:15 sati gdje će nas dočekati domaćin i vozač. Vožnja otprilike sat vremena u smjeru Colomba. Po dolasku smještaj u hotel (early check-in), doručak (u cijeni aranžmana), kraći odmor. Oko 13 sati nastavljamo panoramski razgled glavnog grada Šri Lanke, komercijalno područje Forta, nazvanog po staroj utvrdi koju su posjedovali Portugalci i Nizozemci. Odlazak prema Pette, najpoznatijem bazaru. Posjetit ćemo i hinduistički i budistički hram te džamiju Jumi Ul Alfar Jumma. Obilazak nizozemske crkve Wolfendhal, sudova Hulftsdorp Law, kroz rezidencijalno područje Cinnamon Gardens, te završavamo na Trgu nezavisnosti i Međunarodnoj konferencijskoj dvorani Bandaranayake Memorial. Vrijeme trajanja razgleda: 2 sata. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

3. dan: COLOMBO – PINNAWALA (MILLENIUM) - DAMBULLA – SIGIRIYA, petak 31.12.2021.

Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak do utočišta slonova u Pinnawalla, (ulaznica i ručak uključeni u cijenu). Razgled posjeda u pratnji stručnog vodiča. Cilj utočišta je potpuno zaustavljanje jahanja slonova i očuvanje te životinjske vrste. Razgled cca. 2 sata. Ručak. Nastavljamo prema gradu Dambulla, gdje se nalazi napoznatiji i najočuvaniji hram u pećini (ulaznica uključena). Stijena se proteže 160 m nad okolnim ravnicama. Postoji više od 80 dokumentiranih spilja u okolici. Glavne atrakcije nalaze se u pet spilja koje sadrže kipove i slike. Ove slike i kipovi odnose se na Gautama Buddhu i njegov život. Postoji ukupno 153 kipa Bude, tri kipa kraljeva Šri Lanke i četiri kipa bogova i božica. Potonji uključuju Višnua i Ganešu. Murali pokrivaju površinu od 2.100 četvornih kilometara (23.000 četvornih metara). Slike na zidovima spilja uključuju iskušenje demona Mara i Buddhinu prvu propovijed, razgled otprilike sat vremena. Odlazak prema hotelu. Smještaj. Večera. Noćenje.

4. dan: SIGIRIYA – KANDY, subota 1.1.2022.

Rano ustajanje te odlazak na Sigiriya Rock ili Lavlji kamen kako ga svi zovu, zbog ogromnog lava koji je nekoć stajao na ulazu u tvrđavu. Mi ćemo se popesti na vrh i prijeći preko tisuću stepenica, a prije samog penjanja proći ćemo pokraj zadivljujućih vrtova. Bit će naporno, ali prizor na vrhu je toliko impresivan da nećete požaliti, riječ je o jednoj od najvećih atrakcija Šri Lanke. Kraće slobodno vrijeme za kupnju suvenira i odlazak prema hotelu. Oni koji se ne osjećaju spremno za penjanje, mogu ostati spavati u hotelu. Doručak. Spremanje stvari, osvježenje nakon jutarnjeg napora. Vožnja sat i pol do Matale, tj. vrta začinskog bilja, poznatijeg kao Spice Garden. Posjet vrtu uz lokalnog vodiča te mogućnost kupnje najboljih začina. Nastavljamo prema gradu Kandy. Posjet hramu Tooth Relic. Budistima na Šri Lanki i diljem svijeta, Kandy je jedno od najsvetijih mjesta jer je dom Dalada Maligawa, tj. hram u kojem se čuva zub Lorda Buddhe. Odlazak u hotel. Smještaj. Večera. Noćenje.

5. dan: KANDY – NUWARA ELIYA, nedjelja 2.1.2022.

Doručak. Odjava iz hotela, te oko 8:30 odlazak prema stanici vlaka, odakle kreće vožnja vlakom (2.razred, karta uključena u cijenu) do Nuwara Eliya. Vožnja traje cca. 3-4 sata. Prekrasna priroda i očaravajuće zelenilo ostavit će vas bez daha i bez obzira što vlak nije klimatiziran, vjetar kroz otvoren prozor dovoljno će vas rashladiti i opustiti. Po dolasku kraći razgled Nuwara Eliya. Slobodno vrijeme te odlazak u hotel. Smještaj. Večera. Noćenje.

6. dan: NUWARA ELIYA - KALUTARA, ponedjeljak 3.1.2022.

Doručak. Nakon 5 sati vožnje stižemo u Kalutaru na pravi odmor. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje. Po želji popodne možete otići na izlet (uz doplatu) do grada Galle i posjetiti kornjače. Galle je bila glavna luka prije 100 godina, a danas i dalje prima turističke brodove. Prošetajte oko svjetionika i luke ili posjetite stari grad gdje možete vidjeti tradicionalne čipkarice i rezbare i kupiti neke od najljepših suvenira od školjki na svijetu. Na putu natrag u hotel posjetit ćete mrijestilište kornjača u Kosgodi, gdje možete vidjeti nekoliko vrsta kornjači, posebno vrstu hawksbill, koje su najugroženije. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

7. dan: KALUTARA (beach stay), utorak 4.1.2022.

Doručak. Dan za odmor. Večera u hotelu. Noćenje.

8. dan: KALUTARA – COLOMBO, srijeda 5.1.2022.

Doručak. Dan za odmor. Kasna odjava iz hotela (u cijeni aranžmana) te odlazak popodne do Colomba, točnije njegovu okolicu, smještaj u hotel. Večera u hotelu. Noćenje.

9. dan: COLOMBO - ZRAČNA LUKA – VARŠAVA - ZAGREB, četvrtak 6.1.2022.

Rano buđenje, odjava iz hotela te odlazak oko 5:00 sati prema zračnoj luci Bandaranayke International. Prijava na let za Varšavu u 08:05. Dolazak u Varšavu u 14:00 sati po lokalnom vremenu. Polet aviona za Zagreb u 15:50 sati. Dolazak u Zagreb Zračnu luku u 17:30 sati.

Destinacija

Šri Lanka

Dragulj Indijskog oceana, Šri Lanka, otočna je država u južnoj Aziji koja zauzima otok Šri Lanku (u prošlosti poznatiji kao Cejlon) te nekoliko manjih otočića u Indijskom oceanu, jugoistočno od Indijskog poluotoka. U ljepotama ovog otoka uživao je poznati moreplovac i pustolov Marco Polo, koji je isao u srednjem vijeku. Službeni naziv ove otočne države je Demokratska Socijalistička Republika Šri Lanka, a u njoj živi preko 21 milijun stanovnika. Dvije najveće zajednice čine Singalezi, koji su većinom Budisti (75 posto) i Tamili čija je religija tradicionalno Hinduizam (18 posto). Na otoku živi i značajna sunitska muslimanska zajednica, njih 7 posto, čiji pripadnici govore tamilskim jezikom. Šri Lanka je bogata impresivnim vodenim slapovima, a najveći dio zemlje zauzimaju nizine i brežuljkasta područja. Planine ćete vidjeti samo u unutrašnjosti otoka, a njihov najviši vrh je Pidurutalagalom i visok je 2.524 metra. Diljem zemlje ima ukupno 103 vodena slapa, od kojih je najpoznatiji i najveći Bambarakanda Falls s visinom od 240 metara. Glavni grad Šri Lanke je Colombo koji je smješten na zapadnoj obali otoka, a u njemu živi više od dva milijuna stanovnika. Naziv Colombo uveli su Portugalci početkom 16. stoljeća, a vjeruje se da je ono došlo od naziva Kolon thota što znači “luka na rijeci Kelani”. Colombo je ujedno i najveći grad Šri Lanke te poslovno i ekonomsko središte koje se razvija ubrzanim ritmom i neprestano mijenja svoju vizuru. Najmodernije građevine i neboderi uobičajena su pojava u Colombu, a u nekim dijelovima grada zateći ćete očuvanu tradicionalnu arhitekturu. Uz brojne hinduističke i budističke hramove, svakako posjetite Pettah bazar gdje je cjenkanje gotovo obavezno. Hramove i palače u prošlosti su gradili svećenici i ratnici, kao zalog bogovima za njihovu naklonost. Kada ste u Šri Lanki, vrijedi posjetiti i gradić Nuwara Eliya, kojeg još nazivaju i “Mala Engleska” zbog traga koji je ovdje ostavila britanska vladavina. Posebno je zanimljiva tamošnja tvornica čaja, a možete razgledati i u Spice Gardenu, poznatom po najraznovrsnijim začinima.

Cijena

Polazak: 29.12.2021.
redovna cijena od 12.990 kn po osobi
first minute od 12.390 kn po osobi

Cijena uključuje:

 • 7 noćenja u hotelima 4* prema programu na bazi usluge polupansiona (doručak i večera), zadnje noćenje bez doručka zbog ranog odlaska u zračnu luku
 • zrakoplovnu karta na relaciji Zagreb – Varšava – Colombo – Varšava – Zagreb, ekonomska klasa zrakoplovne pristojbe
 • dodatno doručak po dolasku u Colombo
 • ranu prijavu u hotel po dolasku u Colombo
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • ulaznice za: utočište slonova s ručkom, Sigeriya Rock, Dambulla hram, hram u Kandy, karta za vlak na relaciji Kandy-Nuwara Eliya
 • prijevoz klimatiziranim privatnim autobusom ili mini-busom prema programu
 • lokalnog vodiča
 • kasni check-out predzadnji dan, duži boravak u hotelu s odmorom na plaži
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje:

 • vizu za Šri Lanku, najbolje napraviti unaprijed preko interneta, 35 usd, www.eta.gov.lk, djeca do 12 godina ne plaćaju
 • doplata za jednokrevetnu sobu 2.790 kn, obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi
 • doplatu za izlet u Galle i posjet kornjačama, 160 kn po osobi (obavezna najava pri rezervaciji aranžmana)
 • napojnice vozačima i vodičima, 30 USD po putniku, za sve napojnice
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

Popusti i doplate: ·

popust za dijete;

djeca od 5-11 godina, popust po osobi 1.000 kn na svako dijete (2 djece + 2 odraslih)

popust za dijete (05-11 godina) u trokrevetnoj sobi i pratnji 2 odrasle osobe iznosi 1.000 kn

Trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni

Smještaj

Smještaj:
Lokacija:

Korisne informacije

VAŽNE INFORMACIJE:

 • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Lot Airways objavljenom u 2021. godini i podložna su promjeni.
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačan iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
 • Organizator putovanja može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
 • Završno pismo dostavljamo Vam e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu i vremenu sastanka putnika, vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja i sl.).
 • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u USD ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
 • Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
 • Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za državljane Republike Hrvatske viza za Šri Lanku je potrebna. Putovnica mora vrijediti minimalno 6 mjeseci nakon ulaska u Šri Lanku te imati barem dvije prazne stranice za vizu. Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.Molimo da se prije uplate aranžmana konzultirate sa svojim liječnikom o rizicima putovanja. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

 

Za ovo putovanje važeći su uvjeti organizatora putovanja Idea putovanja d.o.o.: https://www.ideaputovanja.hr/hr/opci-uvjeti-s10


redovna cijena od 12.990 kn po osobi
first minute od 12.390 kn po osobi
Datum polaska:
Broj osoba: