ALJASKA - ljepotica sjevera

9 dana/7 noćenja | Grupni garantirani polazak: 27.08.2021.

Opis

9 dana/7 noćenja
Grupni garantirani polazak: 27.08.2021.
Grupni garantirani polazak! Zrakoplovom iz Zagreba!

 

Početak rujna još uvijek se smatra visokom sezonom, dok je noću već moguće vidjeti polarnu svijetlost, tzv. Auroru Borealis

Itinerer

1.dan: ZAGREB – FRANKFURT - ANCHORAGE

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija u 05:50. Let preko Frankfurta u 07:45 do glavne zračne luke na Aljasci. Slijetanje u Anchorage u 14:05 po lokalnom vremenu. Nakon obavljenih formalnosti slijedi transfer do hotela u Anchorageu, najvećeg grada 49. države SADa, smještenog na moru, ispod planinskog masiva Chugach. Smještaj u hotel. Razgled grada u kojem živi pola populacije Aljaske. Preporučujemo posjet Anchorage muzeju, kroz čiju postavku možete doživjeti drevnu povijest Aljaske. Noćenje. Slobodna večer za odmor i vlastite aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.

2.dan: ANCHORAGE - SEWARD

Slobodno vrijeme u Anchoragu do podneva. Polazak prema poluotoku Kenai, gdje se smjestio i Kenai nacionalni park. muzej; Po dolasku u slikoviti gradić Seward koji se nalazi na samom ulasku u NP Kenai Fjords odlazak obići ćemo središte grada, te nakon toga posjetiti jedan od najposjećenijih ledenjaka – Exit. Smještaj u hotel u Sewardu. Noćenje.

3.dan: SEWARD & KENAI FJORDS NATIONALNI PARK

Dan ćemo započeti jutarnjom šetnjom Seward lukom, gdje ćemo se ukrcati na jedno od najpopularnijih dnevnih krstarenja Kenai fjord Nacionalnim parkom u trajanju od 6 sati. ( uz nadoplatu ) Imati ćete priliku vidjeti orke, kitove ubojice, morske lavove, tuljane i ostale životinjske vrste uz mnogobrojne ptice. Ručak na brodu. Po završetku krstarenja slobodno vrijeme za uživanje u prirodi i ovom malom gradići. Noćenje.

4.dan: SEWARD – GIRDWOOD ( Mt. Alyeska )

Odjava iz hotela. Na putu prema Girdwoodu zaustaviti ćemo se u centru za zaštitu divljih životinje, gdje ćete imati priliku vidjeti sive medvjede, kojote, bizone i orlove.. U Gridwoodu, koji je okružen planinskim vrhovima imati ćemo slobodno vrijeme za uspon žičarom na Mt. Alyesku. Ova regija je inače i poznato skijalište. Nastavak vožnje prema Anchorageu uz samu obalu Turnagain Arm fjorda. Smještaj u hotel. Noćenje.

5.dan: TALKEETNA – DENALI

Odjava iz hotela, te polazak prema Talkeetni. Na putu ćemo stati u gradiću Wasilla u kojem ćete moći posjetiti muzej posvećen poznatim utrakama psećih zaprega kojima se prevaljuje i preko 1000 milja. Nakon pauze nastavljamo put prema Talkeetni, polaznoj točki ekspedicija koje se penju na Denali, najveću planinu sjeverne Amerike, visine 6194 m. Po dolasku smještaj u hotel i slobodno vrijeme. Rijetko tko se odluči panjati na planinu, ali zato možete uživati u panoramskom letu koje nude lokalne kompanije u trajanju 1 do 2 sata, a koje će vas provesti kroz planinske masive, a možda i spustiti na jedan od glečera, ovisno o vremenskim uvjetima. Želite li dublje ući u divljinu Alaske možete to učiniti i ako se odlučite na krstarenje brzim brodom po rijeci. Noćenje.

6.dan: DENALI NACIONALNI PARK

Odjava iz hotela i vožnja prema Nacionalnom parku Denali. Po dolasku smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za istraživanje parka samostalno ili u sklopu fakultativnog cjelodnevnog izleta Tundra Wilderness, kroz koji ćete moći uživati u 100 km netaknte prirode, staništima divljih životinja i posebnoj flori i fauni nacionalnog parka. Moguće je dogovoriti ručak u obliku paketa ( lunch box ). Tura traje 7-8 sati. Povratak u hotel. Noćenje.

7.dan: DENALI - FAIRBANKS

Slobodno jutro za uživanje u prirodi i aktivnostima. U popodnevnim satima predlažemo odlazak prema Fairbanksu poznatom Aljaska željeznicom. ( uz doplatu ). Vožnja traje 4 sata kroz koje prolazite kroz 200 km prekrasne prirode. Alternativa željeznici svakako je cestovni prijevoz ( uključeno u cijenu ). Po dolasku u Fairbanks, drugi po veličini grad Aljaske sa 30tak tisuća stanovnika smještaj u hotel i večernja šetnja gradom. Ukoliko vremenske prilike budu povoljne, Fairbanks sa okolicom je idealno mjesto za gledanje polarne svijetlosti, te vas pozivamo da nam se pridružite. Izleti koji se dodatno prodaju kreću oko 22 sata i vode vas do 45 minuta van grada i traju čak do 3 sata ujutro, uz topla pića.

8.dan: FAIRBANKS – FRANKFURT

Slobodno jutro za posjet i kupanje u izvorima tople vode, tzv. Hot springs kraću hiking turu, avanturu motornim vozilima ili jednostavnu šetnju sa posjetom lokalnim muzejima ili trgovinama sa suvenirima. Oko 16h transfer prema obližnjoj zračnoj luci i direktan let za Frankfurt u 18:00.

9.dan: FRANKFURT – ZAGREB

Nakon noćnog leta uz obrok i pića dolazak u Frankfurt u 13:25. Nastavak leta za Zagreb u 18:00 sa dolaskom u 19:25.

Destinacija

Aljaska

Aljaska je poluotok na sjeverozapadu Sjeverne Amerike i 49. država SAD-a. Površina joj je oko 1,5 milijun kvadratnih kilometara, a na tom prostoru živi 655.435 stanovnika (2004.)

Hladna subpolarna klima uzrok je surovim uvjetima života. Važnost Aljaske uvjetovana je strateškim položajem i velikim rudnim (osobito zlato i srebro) i šumskim bogatstvom, te ribolovom.

Aljaska je otkrivena u 18. stoljeću, u drugoj polovici stoljeća tamo su Rusi osnovali prva naselja. Poslije Krimskog rata Rusi su se bojali da će Aljasku osvojiti Amerikanci, pa su počeli pričati da ju je bolje prodati nego izgubiti u ratu. Amerikanci su kupili Louisianu od Francuza, otok Manhatan od Indijanaca, pa je američki ministar vanjskih poslova htio kupiti Aljasku. Ponuda je predana ruskom caru prije građanskog rata 1860. godine, a prodaja je izvršena 7 godina kasnije. 18. listopada 1867. u jednoj vojnoj bazi na istoku Aljaske, spuštena je zastava Carske Rusije, a na jarbol je podignuta zastava SAD, čime je označen prelazak Aljaske u vlasništvo SAD-a. Naime, SAD su kupile milijun i pol četvornih kilometara potpune divljine po cijeni od 4 centa po jedinici, što se kasnije ispostavilo kao jedna od najpametnijih transakcija u povijesti. Tadašnji državni tajnik Wiliam Suard obavio je pregovore o kupovini zemlje, za koju su mnogi smatrali da je zemlja snijega i leda, te su dogovor o transakciji zvali “Suardove ludorije”. Međutim, mudrost iskazana ulaganjem u snijeg i led potvrđena je kada su na Aljasci otkrivene velike zalihe nalazišta nafte, zemnog plina i ruda.

Aljaska je postala 49. država SAD 1959. godine, a tamošnji stanovnici i danas slave 18. listopad kao dan Aljaske. Površina Aljaske iznosi 1.518.775 km2. Na Aljasci živi više od 600.000 ljudi. Glavni grad Aljaske je Juneau.

Glavni grad: Juneau

Najveći grad: Anchorage

Službeni jezik: engleski

Površina: 1.717.854 km² - kopno 1.481.347 km² - voda 236.507 km²

Stanovništvo (2005.) - broj 663.661 - gustoća 0,39//km²

Vremenska zona Alaska: UTC−9/−8 Aleutian: UTC−10/−9

Širina 1300 km

Dužina 2380 km

Visina - najviša 6194 m - najniža 0 m

 

Cijena

Polazak: 27.08.2021.
redovna cijena od 21.890 kn po osobi
first minute od 19.990 kn po osobi

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz zrakoplovom prema programu (ekonomska klasa)
 • boravak na osnovi 7 noćenja u dolje navedenim hotelima u dvokrevetnim sobama
 • sve transfere na putovanju prema programu
 • sve razglede prema programu u pratnji pratitelja putovanja
 • licenciranog pratitelja putovanja iz Zagreba
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja

 

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • doplatu za jednokrevetnu sobu 6.890 kn
 • obroke i usluge
 • napojnice za lokalne vodiče i vozače
 • dodatne ponude i putno osiguranje (preporučamo)

 

DOPLATE I POPUSTI:

 • Obavezna doplata kod prijave: zrakoplovne pristojbe 3.790 kn (podložne promjenama do datuma izdavanja avio karte)
 • boravišna taksa u iznosu od 8 USD po osobi i danu (plaćanje na licu mjesta)

Smještaj

Smještaj: Aljaska hoteli
Lokacija: Aljaska
boravak na osnovi 7 noćenja u  hotelima u dvokrevetnim sobama

Korisne informacije

VIZNE INFORMACIJE: Za ovo putovanje državljanima RH potrebana je viza za USA. Za izradu vize potrebno je ispuniti online tražene informacije te aplicirati za termin dolaska u konzulat. Više informacija o aplikaciji za vizu možete pročitati na stranicama Veleposlanstva SAD-a  https://hr.usembassy.gov/hr/visas-hr/nonimmigrant-visas-hr/

Informativna cijena vize: 160 USD.

Napomena: moguće su promjene satnice kod polaznog i povratnog leta. U slučaju promjene putnici će biti pravovremeno obaviješteni.

Minimalan broj putnika za realizaciju programa: 10.

Maksimalni broj putnika: 18

Smještaj u trokrevetnim i četvero krevetnim sobama na upit!

Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa. S obzirom na stalne izmjene vezano za epidemiološke mjere i u Hrvatskoj i u inozemstvu, zadržavamo pravo otkaza aranžmana ukoliko će epidemiološka situacija to zahtijevati ili promjene programa na koje putnici ne moraju pristati ukoliko ne žele!

 

Za ovo putovanje vrijede opći uvjeti putovanja turističke agencije Mondo Travel, OIB 03548466362


redovna cijena od 21.890 kn po osobi
first minute od 19.990 kn po osobi
Datum polaska:
Broj osoba: