Indija

8 dana/ 6 noćenja | Grupni polazak: 03.12.2019.

Opis

8 dana/ 6 noćenja
Grupni polazak: 03.12.2019.
Zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu!

 

Indija - Zlatni trokut

First minute cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi od 9.780 kn

Zrakoplovne pristojbe (2.190 kn) uključene su u cijenu paket-aranžmana.

Itinerer

1. dan ZAGREB– ISTANBUL

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova kod šaltera središnjih informacija. Podjela putne dokumentacije te prijava na let za Istanbul na liniji TK1054 (Turkish Airlines) i polijetanje zrakoplova u 09:10 sati. Dolazak u Istanbul predviđen je u 13:15 sati. Nastavak leta za New Delhi 20:55 sati na liniji TK716. Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

2. dan DELHI

Dolazak u Delhi predviđen je u 5:15 sati. Po dolasku obavljanje viznih i carinskih formalnosti. Odlazak u hotel, smještaj i kratko noćenje. Odlazak u razgled Starog Delhija, magičnog, tajanstvenog i kaotičnog grada od 25 mil. stanovnika. Vožnja pored Crvene utvrde na obali rijeke Yamuna koja je djelo vladara Shaha Jahana. Zatim odlazak do Raj Ghata, memorijala ocu nacije, Mahatmi Gandhiju te do najveće džamije u Indiji – Jama Masjid. Vožnja rikšama i šetnja kroz bazar Chandani Chowk, najprometniju trgovačku središnjicu grada. U večernjim satima odlazak u zadrugu Kashmir kako biste upoznali njihove vještine i kušali indijski specijalitet kashmiri kahwa. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

3. dan DELHI

Doručak. Posjet Mauzoleju cara Humayun, prekrasnoj građevini od crvenog pješčenjaka i bijelog mramora koji je preteča Mughal stila te posjet Lotusu, fascinantnom hramu u obliku istoimenog cvijeta, koji se nalazi u New Delhiju. Jedan je od najistaknutijih atrakcija i najvažnijih vjerskih lokaliteta u gradu. Vožnja pored India Gate-a, spomenika žrtvama 1. svjetskog rata, zatim predsjedničke rezidencije, zgrade Parlamenta i Sekretarijata – građevina koje su zanimljiv spoj viktorijanske arhitekture i arhitekture 20. stoljeća. Posjet kompleksu Qutub Minar u sklopu kojeg se nalazi 72 m visok toranj pobjede iz 12. st. te poznati željezni stup sačuvan još iz 4. st. Na kraju dana odlazak do svetog hrama Bangla Sahib, jednog od najvažnijih hodočasničkih lokacija u Delhiju. Povratak u hotel, večera i noćenje.

4. dan DELHI - AGRA

Doručak i odlazak prema Agri. Obilazak tvrđave u Agri koju je dao sagraditi kralj Akbar i koja danas dominira središtem Agre, a ujedno predstavlja i grad u gradu. Za kraj dana posjetit ćemo radionicu mramora u kojoj ćemo vidjeti njegovo nastajanje pomoću stare tehnike Pietradura . Smještaj u hotel, večera i noćenje.

5. dan AGRA – FATEHPUR SIKRI - JAIPUR

Doručak. Odjava iz hotela i odlazak prema Jaipuru. Posjet monumentalnom Taj Mahalu, remek djelu i spomeniku ljubavi kojeg je dao sagraditi kralj Shah Jehan u čast svojoj ljubljenoj kraljici. Gradnja je započela u 17. stoljeću i trebalo je 18 godina da se dovrši uz danonoćni rad od preko 20.000 radnika. 1983. godine je Taj Mahal uvršten na UNESCO-ovu listu spomenika Svjetske baštine opisan kao dragulj islamske umjetnosti u Indiji i jedan od univerzalno priznatih remek - djela svjetskog nasljeđa. Po putu stajanje u crvenom gradu Fatehpur Sikri, negdašnjoj mogulskoj prijestolnici gdje ćemo posjetiti najveću atrakciju, mramornu grobnicu šeika Salim Christija, zatim džamiju i ostale znamenitosti. Po dolasku u Jaipur, prijava u hotel. Večera i noćenje.

6. dan JAIPUR

Nakon doručka slijedi razgled grada. Odlazak do tvrđave Amber do koje se dolazi slonovima (ovisno o raspoloživosti). Amber je izvana klasična radžastanska palača čija se ljepota skriva unutar njenih zidova s naslikanim minijaturama, dekoracijama od bjelokosti i zrcalima. Obilazak izvana Hawa Mahal ili kako je još nazivaju „Palača vjetrova“ zbog fascinantne fasade koja se sastoji od 953 prozora. Sagradio ju je maharadža Sawai Pratop Singh 1799. g. damama u kraljevskom dvoru da neopažene gledaju svakodnevni život na javnim ulicama. Nastavak razgleda maharadžine gradske palače, bivše kraljevske rezidencije koja je danas dijelom pretvorena u muzej. Posjet lokalnoj radionici tepiha i nakita kako biste svjedočili izradi indijskih umjetnosti. Razgled završava posjetom najvećoj kameno - mramornoj zvjezdarnici na svijetu, Jantar Mantar. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

7. dan JAIPUR - DELHI

Doručak i odlazak prema Delhiju. po dolasku prijava u hotel. Slobodno poslijepodne za odmor. Večera i noćenje.

8. dan DELHI – ISTANBUL – ZAGREB

Odjava iz hotela tijekom noći i transfer do zračne luke New Delhi. Prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Istanbulu u 6:55 sati na liniji TK717 (Turkish Airlines). Dolazak u Istanbul u 11:25 sati po lokalnom vremenu, nastavak leta prema Zagrebu na liniji TK1055 u 19:00 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 19:05 sati.

Destinacija

Indija

Službeno ime: Republika Indija

Geografski položaj: južna Azija, na obali Arapskog i Bengalskog zaljeva, između Burme i Pakistana

Površina: 3.287.590 km2

Broj stanovnika: oko 1.2 milijarde

Glavni grad: New Delhi; oko 12.500.000 stanovnika

Jezik: engleski, hindi, urdu, tamil i mnogi drugi

Religija: hinduisti 80.5%, muslimani 13.5%, kršćani 2.3%, sikhisti 1.9%, budisti 0.77%, jainisti 0.56%

Vremenska razlika: +3,5 sati ljeti/ +4,5 sati zimi

Novčana jedinica: indijska rupija (INR), 1 USD = oko 70 INR

Kupovina: popularni proizvodi za kupovinu su: svila, odjeća, orijentalni tepisi, slike, lutke, glazbeni instrumenti, čaj, začini, batik, predmeti napravljeni od drva, bakra, bronce, jute, bambusa, srebra; cjenkanje je uobičajeno

Odjeća i obuća: preporučamo laganu pamučnu odjeću te udobnu i laganu obuću; za večernje sate i boravke u klimatiziranim prostorima predlažemo laganu vestu ili jaknu; ženama se preporuča konzervativno odijevanje

Hrana i piće: hrana je raznolika i obično vrlo začinjena; tipična jela: chapati - kruh sličan tortilji, curry, biryani - vegetarijansko ili mesno jelo s rižom, tandoori chicken - piletina marinirana u jogurtu, sa začinima, dhal - juha od leće, chicken tikka masala - marinirana piletina s grilla u umaku; piti isključivo flaširanu vodu

Napon struje: 220V (potreban adapter)

Cijepljenje: nije potrebno

Viza: potrebna, mogućnost posredovanja

Mobilne mreža: T-Mobile, VIPnet, Tele2 partneri

Pozivni broj zemlje: +91

Korisna web stranica: www.indiatouristoffice.com, www.incredibleindia.org

Klima: znatno varira, od sušne pustinjske u Rajastanu do hladne planinske u Assamu, jednom od najvlažnijih mjesta u svijetu; u osnovi, Indija ima tri glavna godišnja doba: suho i malo hladnije od listopada do eljače (najugodnije doba za posjet Indiji), suho i vruće od većljače do srpnja te vruće i vlažno (monsuni) od srpnja do listopada

Cijena

Smještaj

Smještaj: Indija
Lokacija: Delhi, Agra, Jaipur

 

Smještaj u hotelima 4*/5* u standardnim dvokrevetnim sobama

Usluga polupansiona

 • 3 noćenja u Delhiju
 • 1 noćenje u Agri
 • 2 noćenja u Jaipuru,

Korisne informacije

VIZA:

Potrebna za hrvatske državljane. Cijena izrade vize putem online sustava za Indiju:

 • u periodu od srpnja do ožujka iznosi 180 kn.
 • u periodu od travnja do lipnja iznosi 80 kn.

Dokumenti potrebni za izdavanje vize: popunjen obrazac, kopija prve stranice putovnice koja vrijedi minimalno 6 mjeseci od datuma putovanja, 1 fotografija u boji (veličine 5 x 5 cm sa svjetlom pozadinom). Viza se izdaje u roku od 7 dana, a agencija posreduje pri izdavanju vize za Indiju. Usluga posredovanja agencije 100 kn.

Napomene: 

 • Usluga vođenja putovanja bit će na hrvatskom jeziku. Usluga turističkog vođenja pružena po lokalnom ovlaštenom vodiču bit će na engleskom jeziku. Program je grupni. Putovanje nije prikladno za osobe sa smanjenom pokretljivošću.
 • Hoteli se nalaze u navedenim gradovima ili u okolici gradova.
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova. 
 • Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed. 
 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda. 
 • Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr

Važno:

Putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju.

Za ovo putovanje vrijede opći uvijeti organizatora putovanja: Atlas Plus d.o.o. OIB 54046512596.


od 10.180 kn po osobi
first minute od 9.780 kn po osobi
Datum polaska:
Broj osoba: