Indija - zlatni trokut

8 dana/ 7 noćenja | Grupni polazak: 21.03.2019.

Opis

8 dana/ 7 noćenja
Grupni polazak: 21.03.2019.
Grupni polasci! Mogućnost odabira kategorije smještaja! First minute popusti

DELHI-AGRA-JAIPUR-FATEHPUR SIKRI-MANDAWA

8 DANA/7 NOĆENJA

Grupni polasci iz Zagreba

First minute cijene!

Izaberite sami kategoriju smještaja!

Itinerer

1. dan ZAGREB – ISTANBUL

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polijetanja zrakoplova kod šaltera središnjih informacija. Podjela putne dokumentacije te prijava na let za Istanbul na liniji TK1054 (Turkish Airlines) i polijetanje zrakoplova u 09:15 sati. Dolazak u Istanbul predviđen je u 12:30 sati. Nastavak leta za New Delhi 20:20 sati na liniji TK716. Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

2. dan DELHI

Dolazak u Delhi predviđen je u 4:35 sati. Po dolasku obavljanje viznih i carinskih formalnosti. Odlazak u hotel, smještaj i noćenje. U poslijepodnevnim satima odlazak u razgled Starog Delhija, magičnog, tajanstvenog i kaotičnog grada od 25 mil. stanovnika. Vožnja pored India Gate-a, spomenika žrtvama 1. svjetskog rata, zatim predsjedničke rezidencije, zgrade Parlamenta i Sekretarijata – građevina koje su zanimljiv spoj viktorijanske arhitekture i arhitekture 20. stoljeća. Slijedi vožnja pored Crvene utvrde na obali rijeke Yamuna koja je djelo vladara Shaha Jahana. Zatim odlazak do Raj Ghata, memorijala ocu nacije, Mahatmi Gandhiju te do najveće džamije u Indiji – Jama Masjid. Vožnja rikšama i šetnja kroz bazar Chandani Chowk, najprometniju trgovačku središnjicu grada. Na kraju dana odlazak do svetog hrama Bangla Sahib, jednog od najvažnijih hodočasničkih lokacija u Delhiju. Večera i noćenje.

3. dan DELHI

Doručak. Posjet Mauzoleju cara Humayun, prekrasnoj građevini od crvenog pješčenjaka i bijelog mramora koji je preteča Mughal stila. Posjet kompleksu Qutub Minar u sklopu kojeg se nalazi 72 m visok toranj pobjede iz 12. st. te poznati željezni stup sačuvan još iz 4. st. Posjet hramu Lotus, fascinantnom hramu u obliku istoimenog cvijeta, koji nalazi se u New Delhiju. Jedan je od najistaknutijih atrakcija i najvažnijih vjerskih lokaliteta u gradu. Povratak u hotel, večera i noćenje.

4. dan DELHI – AGRA

Doručak. U jutarnjim satima odjava iz hotela i vožnja prema Agri. Prva postaja je remek djelo i spomenik ljubavi, monumentalni Taj Mahal kojeg je dao sagraditi kralj Shah Jehan u čast svojoj ljubljenoj kraljici. Gradnja je započela u 17. stoljeću te je trebalo 18 godina da se dovrši uz danonoćni rad preko 20.000 majstora i radnika. Potom obilazak tvrđave u Agri koju je dao sagraditi kralj Akbar i koja danas dominira središtem Agre, a ujedno predstavlja i grad u gradu. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

5. dan AGRA - FATEHPUR SIKRI - JAIPUR

Doručak i odlazak u razgled grada. Odlazak prema Jaipuru. Dolazak u crveni grad Fatehpur Sikri, negdašnjoj mogulskoj prijestolnici gdje ćemo posjetiti najveću atrakciju, mramornu grobnicu šeika Salim Chistija i džamiju Jama Masjid. Nastavak vožnje prema Jaipuru. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

6. dan JAIPUR

Nakon doručka slijedi razgled grada. Odlazak do tvrđave Amber do koje se dolazi slonovima (ovisno o raspoloživosti). Amber je izvana klasična radžastanska palača čija se ljepota skriva unutar njenih zidova s naslikanim minijaturama, dekoracijama od bjelokosti i zrcalima. Obilazak izvana Hawa Mahal ili kako je još nazivaju „Palača vjetrova“ zbog fascinantne fasade koja se sastoji od 953 prozora. Sagradio ju je maharadža Sawai Pratop Singh 1799. g. damama u kraljevskom dvoru da neopažene gledaju svakodnevni život na javnim ulicama. Nastavak razgleda maharadžine gradske palače, bivše kraljevske rezidencije koja je danas dijelom pretvorena u muzej. Razgled završava posjetom najvećoj kameno - mramornoj zvjezdarnici na svijetu, Jantar Mantar. Večera i noćenje.

7. dan JAIPUR - MANDAWA

Doručak i odlazak prema Mandawi. Dolazak u hotel i smještaj. U poslijepodnevnim satima razgled raskošnih tradicionalnih rezidencija Mandawe, koje su danas simboli vladajućih obitelji, iz bogate arhitektonske povijesti Rajasthana. Slobodno vrijeme u ugodnom turističkom gradiću za kupnju suvenira ili ručak u jednom od lokalnih restorana te odmor. U večernjim satima mogućnost odlaska na jahanje na devama. Večera i noćenje u hotelu.

8. dan MANDAWA – DELHI – ISTANBUL – ZAGREB

Odjava iz hotela i transfer do zračne luke New Delhi. Prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Istanbulu u 6:51 sati na liniji TK717 (Turkish Airlines). Dolazak u Istanbul u 10:30 sati po lokalnom vremenu, nastavak leta prema Zagrebu na liniji TK1055 u 18:05 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 19:10 sati.

Destinacija

Indija

Službeno ime: Republika Indija

Geografski položaj: južna Azija, na obali Arapskog i Bengalskog zaljeva, između Burme i Pakistana

Površina: 3.287.590 km2

Broj stanovnika: oko 1.2 milijarde

Glavni grad: New Delhi; oko 12.500.000 stanovnika

Jezik: engleski, hindi, urdu, tamil i mnogi drugi

Religija: hinduisti 80.5%, muslimani 13.5%, kršćani 2.3%, sikhisti 1.9%, budisti 0.77%, jainisti 0.56%

Vremenska razlika: +3,5 sati ljeti/ +4,5 sati zimi

Novčana jedinica: indijska rupija (INR), 1 USD = oko 70 INR

Kupovina: popularni proizvodi za kupovinu su: svila, odjeća, orijentalni tepisi, slike, lutke, glazbeni instrumenti, čaj, začini, batik, predmeti napravljeni od drva, bakra, bronce, jute, bambusa, srebra; cjenkanje je uobičajeno

Odjeća i obuća: preporučamo laganu pamučnu odjeću te udobnu i laganu obuću; za večernje sate i boravke u klimatiziranim prostorima predlažemo laganu vestu ili jaknu; ženama se preporuča konzervativno odijevanje

Hrana i piće: hrana je raznolika i obično vrlo začinjena; tipična jela: chapati - kruh sličan tortilji, curry, biryani - vegetarijansko ili mesno jelo s rižom, tandoori chicken - piletina marinirana u jogurtu, sa začinima, dhal - juha od leće, chicken tikka masala - marinirana piletina s grilla u umaku; piti isključivo flaširanu vodu

Napon struje: 220V (potreban adapter)

Cijepljenje: nije potrebno

Viza: potrebna, mogućnost posredovanja

Mobilne mreža: T-Mobile, VIPnet, Tele2 partneri

Pozivni broj zemlje: +91

Korisna web stranica: www.indiatouristoffice.com, www.incredibleindia.org

Klima: znatno varira, od sušne pustinjske u Rajastanu do hladne planinske u Assamu, jednom od najvlažnijih mjesta u svijetu; u osnovi, Indija ima tri glavna godišnja doba: suho i malo hladnije od listopada do eljače (najugodnije doba za posjet Indiji), suho i vruće od većljače do srpnja te vruće i vlažno (monsuni) od srpnja do listopada

Cijena

Polazak: 21.03.2019.
redovna cijena od 6.690 kn po osobi
first minute od 6.335kn po osobi

First Minute popust 5% na osnovnu cijenu za rezervacije do 60 dana prije polaska! (uključen u navedene cijene)

 

Polazak

8 dana/7 noćenja

 

08. – 15.10.2018.

 

21. – 28.03.2019.

 

Cijena paket aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi - standard

 

6.690 kn

6.690 kn

FM* 6.335 kn

 

Cijena paket aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi – deluxe

 

7.390 kn

7.390 kn

FM* 7.020 kn

 

Doplata za jednokrevetnu sobu – standard

 

1.350 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu - deluxe

 

1.690 kn

Obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe

 

2.090 kn

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom na liniji Zagreb-Istanbul-New Delhi-Istanbul- Zagreb, smještaj u hotelima prema izboru (standard 3/4* ili deluxe 4/5*) na osnovi 7 noćenja s uslugom polupansiona, razglede i ulaznice za objekte koji se posjećuju prema programu, lokalnog vodiča na engleskom jeziku, voditelja putovanja na hrvatskom jeziku, prijevoz modernim klimatiziranim autobusom i trošak organizacije i prodaje.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: zrakoplovne pristojbe, vizu za Indiju, uslugu izdavanja vize, napojnice, fakultativne sadržaje, obroke i usluge drugačije od navedenih, putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja.

OBAVEZNE DOPLATE: zrakoplovne pristojbe 2.090 kn, napojnice 40 eura.

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 15

Smještaj

Smještaj: Hoteli 3/4 i 4/5*
Lokacija: Indija
Smještaj u hotelima prema izboru na osnovi 8 noćenja s uslugom polupansiona: Standard 3/4* Deluxe 4/5*

Korisne informacije

VIZA:

Potrebna za hrvatske državljane. Cijena vize za Indiju iznosi 85 USD. Dokumenti potrebni za izdavanje vize: popunjen obrazac, kopija prve stranice putovnice koja vrijedi minimalno 6 mjeseci od datuma putovanja, 1 fotografija u boji (veličine 5 x 5 cm sa svjetlom pozadinom). Viza se izdaje u roku od 7 dana, a Atlas posreduje pri izdavanju vize za Indiju. Usluga posredovanja 100 kn.

 

NAPOMENA: Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se i naplaćuje na dan izdavanja zrakoplovne karte. Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koju se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ovisno o redu letenja, radnim vremenima znamenitosti koje se posjećuju ili držanim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed. U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata i tečaja do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

 

Odgovorni organizator: Atlas turistička agencija d.d., OIB 02041978827


redovna cijena od 6.690 kn po osobi
first minute od 6.335kn po osobi
Datum polaska:
Broj osoba: