Meksiko

12 dana | Grupni garantirani polazak: 24.04.2019.

Opis

12 dana
Grupni garantirani polazak: 24.04.2019.

Zemlja veličanstvenih piramida!

12 dana zrakoplovom iz obližnje zračne luke Zagreb/Venecija/Graz

Meksiko je kolijevka srednjoameričkih civilizacija Maja i Azteka, zemlja boja, okusa i raznolikih pokraji¬na. Posjetiti ćemo ju kako bismo uživali u najljepšim nijansama zelene boje u čijem se zagrljaju nala¬ze veličanstvene piramide. Prošetati ćemo dugim, pješčanim plažama, promatrati vulkanske vrhove Meksičkog gorja, zagledati se u daleke tajanstvene pustinje i doživjeti Yucatán. Glavu ćemo pokriti sombrerom i uz zvukove mariacha nazdraviti životu.

 

 

Za ovo putovanje vrijede opći uvjeti putovanja turističke agencije Palma Travel d.o.o.

Itinerer

1.DAN: OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA/ZAGREB – EUROPSKA ZRAČNA LUKA – CIUDAD DE MEXICO let, noćenje

LET U MEKSIKO

Sastanak putnika u zračnoj luci (Zagreb; Venecija, Graz – uz mogućnost organiziranog prijevoza do zračne luke) i prijava na let preko jedne od europskih zrač- nih luka u Ciudad de Mexico. Ovisno o redu letenja, dolazak je predviđen u večernjim ili jutarnjim satima sljedećeg dana. Prijevoz do hotela, smještaj.

2. DAN: CIUDAD DE MEXICO – XOCHIMILCO doručak, večera, noćenje

GRAD PALAČA I ASTEŠKI PLUTAJUĆI VRTOVI

Doručak. Razgled glavnog meksičkog grada i jednog od najvećih gradova na svijetu ćemo započeti u staroj gradskoj jezgri. Na trgu Zocalo ćemo razgledati najveću baroknu katedralu Latinske Amerike i Nacionalnu palaču ukrašenu muralima slavnog Diega Riviere. Posjetiti ćemo i Antropološki muzej u kojem su izloženi primjerci iz indijanske kulture. Poslijepodne slijedi vožnja do znamenitog asteškog parka Xochimilco i njegovih „plutajućih cvjetnih vrtova“. Vožnja šarenim čamcima i vožnja po kanalima jezera. Povratak u grad i obilazak plave kuće „Casa Azul“ u kojoj je nekoć živjela izvanredna slikarica i feministkinja Frida Kahlo. Doživjeti ćemo pravu eksploziju živih boja njezinih djela. Povratak u hotel, večera i noćenje.

3. DAN: CIUDAD DE MEXICO – GUADALUPE – TEOTIHUACAN – PUEBLO DE LOS ANGELOS doručak, večera, noćenje

MJESTO GDJE SU LJUDI POSTALI BOGOVI

Doručak. Odlazak do najvećeg američkog svetišta, Bazilike Gospe od Guadalupe, koja je posvećena Djevici Mariji, zaštitnici Latinske Amerike. Slijedi nastavak putovanja u znameniti Teotihuacan, nekoć veličanstveni, glavni asteški grad. Razgledati ćemo veličanstvene piramide Sunca i Mjeseca, Hram pernate zmije i Aveniju smrti kojom su Azteci vodili svoje zatvorenike i žrtvovali ih božanstvu. Odlazak na degustaciju tequille. Vožnja podnožjem Iztaccihgatla i Popocatepetela uz pogled na vulkanske vrhove. Dolazak u kolonijalno mjesto Pueblo de los Angeles. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

4. DAN: PUEBLO DE LOS ANGELOS – TEHUACAN – CORDOBA – MINATITLAN doručak, večera, noćenje

GRAD ANĐELA

Doručak. Pueblo de los Angeles ili „Grad anđela“ je grad kolonijalne arhitekture, lijepih pročelja i brojnih crkvi. Obilazak katedrale, kapelice Rosario i šetnja gradom. Povijesno središte grada i njegovi spomenici se nalaze na popisu UNESCO-ve kulturne baštine. Slijedi vožnja u mjesto Teuchahan koje se nalazi u gorju Sierra Madre Oriental, i predstavlja jedno od najstarijih meksičko - španjolskih naselja. Regija je poznata po bogatim rudnicima i izvorima mineralne vode, a zbog odlične pozicije, ugodne klime, kolonijalnih zgrada i lokalnih obrta, Tehuacan je postao važno turističko središte. Vožnja do Cordobe i usputno zaustavljanje radi razgleda zanimljivog muzeja. Nastavak putovanja u Minatitlan. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

5. DAN: MINATITLAN – TUXLA – SAN CRISTOBAL doručak, večera, noćenje

ZANIMLJIVA INDIJANSKA SELA

Doručak. Dolazak u saveznu pokrajinu Chiapas, najuže meksičko područje. Vožnja pokraj veličanstvenih palmi i manga do nacionalnog parka Sumidero. Odlazak na vožnju gliserom po kanjonu i među visokim liticama. Park je prekrasan spoj životinjskog svijeta i egzotičnog raslinja. Nastavak putovanja u San Cristobal i usputni razgledi zanimljivih, indijanskih sela Zinacantan i San Juan Chamula. Po dolasku u San Cristobal, slijedi smještaj, večera i noćenje.

6. DAN: SAN CRISTOBAL DE LAS CASAS – SLAPOVI AGUA AZUL – PALENQUE doručak, večera, noćenje

TROPSKA ŠUMA I SLAPOVI

Doručak. Odlazak u šetnju kolonijalnim gradom u kojima pretežito žive Indijanci, potomci antičkih Maya. Niske, obojane fasade kuća, značajni tipični trgovi, bogata tržnica, slikovita katedrala i crkvica Sv. Dominika, gradu daju poseban značaj. Nastavak vožnje u Palenque. Usputno zaustavljanje kod prekrasnih slapova Aqua Azul, gdje ćemo se po želji brzinski osvježiti u tirkiznoj vodi. Nastavak vožnje u Palenque, smještaj, večera i noćenje.

7. DAN: PALENQUE – CAMPECHE doručak, večera, noćenje

GRAD MAYA U TROPSKOJ ŠUMI

Doručak. Palanque je jedan od najljepših gradova Maya i najznačajniji arheološki lokalitet na području 31 Važno: Palma d.o.o. zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja, vremena polaska zrakoplova te luke ukrcaja, ali garantira da će program izvesti u cijelosti. Chiapas, u blizini rijeke Usumacinta. U ovom je gradu nekoć postojalo više od 5000 zgrada, a danas svega 43 od kojih je najveličanstveniji Hram natpisa. Dolazak u grad Campeche. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Večera i noćenje.

8. DAN: CAMPECHE – KABAH – UXMAL – MERIDA doručak, večera, noćenje

VELIKA PIRAMIDA

Doručak. Dan ćemo započeti s razgledom grada Kabah, odnosno zanimljive palače “Codz - Poop“ ili Palače s maskama. Nastavak do grada Uxmal, još jednog u nizu starih gradova Maya, u kojem ćemo razgledati Guvernerovu palaču i 9 metara visoku piramidu, biser antičke arhitekture. Poslijepodne slijedi vožnja u Meridu, najveći grad poluotoka Yukatan. Nakon smještaja, odlazak u šetnju lijepom povijesnom četvrti. Večera i noćenje.

9. DAN: MERIDA – CHICHEN ITZA – CANCUN doručak, večera, noćenje

TAJANSTVENE MAYA FONTANE

Doručak. Vožnja u Chichen Itza, veličanstveni kompleks Maya civilizacije. Razgled velike piramide Kukulcan, posvećene zmijskom božanstvu Kukulkan. Poslijepodne slijedi vožnja na Rivieru Maya, do rajskih, bijelih, pješčanih plaža. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

10. DAN: CANCUN (PLAYA DEL CARMEN) doručak, večera, noćenje

ODMOR

Doručak. Slobodno vrijeme za odmor, odnosno aktivnosti po vlastitim željama. Predlažemo uživanje na prekrasnim plažama meksičkog poluotoka Yucatan. Večera i noćenje.

11. DAN: CANCUN – EUROPSKA ZRAČNA LUKA doručak, let

HASTA LA VISTA

Doručak. Slobodno vrijeme do polaska transfera u zračnu luku. Prijava na let do jedne od europskih zrač- nih luka.

12. DAN: EUROPSKA ZRAČNA LUKA – OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA/ZAGREB

Po dolasku u europsku zračnu luku, slijedi nastavak leta do dolazne zračne luke (Zagreb; Venecija, Ljubljana, Graz – uz mogućnost organiziranog prijevoza do Zagreba).

Destinacija

Meksiko

Službeno ime: Sjedinjene Meksičke Države

Geografski položaj: Srednja Amerika, između SAD-a na sjeveru, Meksičkog zaljeva na istoku, Belizea i Gvatemale na jugu i jugoistoku te Tihog oceana na zapadu i jugozapadu.

Površina: 1.972.550 km2

Broj stanovnika: oko 112.322.000

Jezik: španjolski

Religija: katolici 90%, protestanti 5%, ostali 5%

Vremenska razlika: -6/-7 sati

Novčana jedinica: meksički peso (MXN), 10MXN = oko 3,5 kn

Kupovina: Meksiko ima veoma bogatu tradiciju rukotvorina (artesanias); najinteresantniji proizvodi za kupovinu su predmeti od srebra, zlata, keramike, svile, slame, stakla, kože, poludragog kamenja; vrlo su zanimljive muške košulje (guayaberas), bijele ženske haljine s izvezenim cvijećem od raznobojnog konca (huipiles) te vunene deke (sarapes); ukoliko kupujete ulja na platnu i skulpture, obavezno zatražite račun jer ćete ga morati predočiti na izlasku iz zemlje; u protivnom ćete kupljenu robu morati ostaviti u Meksiku

Odjeća i obuća: budući da je klima uglavnom tropska i blaga tijekom čitave godine, preporuča se ponijeti laganu pamučnu i lanenu odjeću i obuću te topliju vestu ili jaknu za večeri i boravak u klimatiziranim prostorima

Hrana i piće: nacionalna jela: tortilla, frijolesa i chiles; tortilla je uobičajeno jelo od kukuruza ili bijelog brašna kružnog oblika, kuhana ili pečena; frijoles je grah, koji se jede kuhan, pečen ili u juhi, na tortilji i u kombinaciji s gotovo svime; chiles su veoma ljute papričice; meksički snackovi su antojitos ("mali hirovi"), a danas ih najčešće nazivaju especialidades mexicanas ili platillos mexicanos; juhe su također veoma popularne i postoje povrtne, mesne juhe i juhe s plodovima mora, uključujući mesnu juhu, gazpacho - hladna juha od povrća s čilijem; riba se također puno jede, posebice uz obalu i u velikim gradovima; Meksiko proizvodi nevjerojatno puno alkoholnih pića koja se proizvode od grožđa i kaktusa

Napon struje: 110V/220V (potreban adapter)

Cijepljenje: nije potrebno

Viza: nije potrebna

Mobilne mreže: T-Mobile; VIPnet i Tele 2 partneri (provjeriti dostupnost kod svog operatera)

Pozivni broj zemlje: +52

Korisna web stranica: www.visitmexico.com

Klima: Meksiko ima tropsku klimu, s vlažnim ljetima i suhim zimama; velike su klimatske razlike između pustinjskog sjevera i tropskog juga, između vlažnih istočni djelova i sušne tihooceanske obale; Mexico City uživa blagu klimu tijekom cijele godine; noći i jutra su svježa, a popodneva topla; poslijepodnevni pljuskovi česti su tijekom srpnja i kolovoza; poluotok Yucatan i jug Meksika karakteriziraju visoke temperature i visoka vlažnost zraka; temperatura mora kreće se oko 25-26°C

Cijena

Smještaj

Smještaj: Hoteli 3*
Lokacija: Meksiko
Smještaj u hotelima 3* na bazi polupansiona

Korisne informacije

PRODUŽITE SVOJ ODMOR U PLAYA DEL CARMEN! DETALJE PROVJERITE NA PRODAJNOM MJESTU.

Ukoliko zrakoplovni prijevoznik ne potvrdi predviđene letove, pridržavamo pravo na promjenu zrakoplovnog leta odnosno na promjenu zračnu luke, dolazne luke te vremena polaska/povratka. Program putovanja se sadržajno neće mjenjati. Molimo da nam prilikom rezervacije dostavite kopiju putovnice.


Datum polaska:
Broj osoba: