Tajland -zemlja osmijeha

9 dana | Grupni polasci: 26.10., 23.11., 25.12.2019.

Opis

9 dana
Grupni polasci: 26.10., 23.11., 25.12.2019.
9 dana zrakoplovom! Mogućnost produženja boravka na otoku Koh Chang ili na Phuketu

Garantirani polasci: 17.11.2018., 19.02.2019.

9 dana zrakoplovom iz obližnje zračne luke Zagreb/Ljubljana/Venecija

Tajland, tropska kraljica nasmijanih ljudi, garantira vam puno zabave. Otputujte u anđeoski Bangkok i umirite svoj duh u zlatnim, budističkim hramovima. Na plutajućoj tržnici Damnoen pronađite osvježenje u vrijeme visokih temperatura. Upoznajte tajlandsku tradiciju i uživajte na pješčanim plažama. Ako ste ljubitelji dobre hrane, masaža, veličanstvenih slonova i tigrova, Tajland je zemlja koju morate posjetiti.

- Vožnja s biciklima po romantičnom povijesnom parku Sukhotai

- Istražite tajanstveni Zlatni trokut

- Jahanje slonova u Chiang Mai-u

Itinerer

1.DAN: OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA/ZAGREB–EUROPSKA/AZIJSKA ZRAČNA LUKA-BANGKOK let

LET U TAJLANDSKU PRIJESTOLNICU

Sastanak putnika u zračnoj luci (Zagreb; Ljubljana, Venecija – uz mogućnost prijevoza do zračne luke) i prijava na let preko jedne od europskih/azijskih zračnih luka u Bangkok.

2. DAN: BANGKOK ručak, noćenje

SUSRET S LEŽEĆIM BUDOM U WAT PO

Susret s lokalnim vodičem i početak našeg putovanja s panoramskim razgledom grada. Zaustavljanje do Wat Po, najvećeg tajlandskog hrama u kojem se nalazi znameniti ležeći Buda. Nakon ručka, slijedi plovidba rijekom Chao Praya. Odlazak do hotela. U večernim satima po želji mogućnost odlaska do najvišeg hotela u Bangkoku s kojeg se pruža prekrasan pogled na »grad anđela«. Noćenje.

3. DAN BANGKOK–PLUTAJUĆA TRŽNICA–BANKOK doručak, ručak, noćenje

BRODOM DO PLUTAJUĆE TRŽNICE

Rani doručak. Vožnja pokraj solana i prekrasnih plantaža kokosa do atraktivne plutajuće tržnice Damnoen. Ukrcaj na čamce s kojima ćemo zaploviti do središta tržnice s raznovrsnim tropskim voćem i doživjeti život uz rijeku. Slijedi odlazak na ručak u lokalnom restoranu. Vožnja do Bangkoka i slobodno vrijeme. Mogućnost odlaska do veličanstvene Kraljevske palače ili obilazak Patpong ili Koh San Road u večernjim satima. Samostalne aktivnosti u „gradu koji ne spava“. Noćenje.

4. DAN: BANGKOK – AYUTTHAYA – LOPBURI – PHITSANULOK doručak, ručak, noćenje

KRALJEVSKA AYUTHAYA

Doručak. Nastavak putovanja do Bang Pa Ina, nekadašnje ljetne rezidencije tajlandskih kraljeva, ukrcaj na brod i vožnja do kraljevske Ayutthaye. Obilazak Wat Yai Chaya Mongkol i starovjekovne ruševine Wat Chai Wattanarama. Vožnja u Lopburi i razgled hrama majmuna. Nastavak do Phitsanuloka gdje ćemo se prepustiti vožnji na rikšama - tradicionalnim prijevoznim sredstvima do noćne tržnice. Smještaj u hotel. Noćenje.

5. DAN: PHITSANULOK–SUKHOTHAI–LAMPANG doručak, ručak, noćenje

BICIKLIMA U RAZGLED SUKHOTAI-A

Doručak. Razgled hrama Wat Mahathata u kojem se po mišljenju mnogih nalazi najljepši kip Bude. Slijedi vožnja do bivše tajlandske prijestolnice Sukhothai gdje ćemo se s biciklima odvesti do drevnih ruševina u romantičnom povijesnom parku s brojnim hramovima, uključujući i hramom Wat Sri Chum. Nakon ručka u Si Satchanalai, nastavak do Lampanga kroz koji ćemo se voziti u kočijama. Smještaj u hotel. Noćenje.

6. DAN: LAMPANG–PHAYAO–CHIANG RAI doručak, ručak, noćenje

TAJANSTVENI ZLATNI TROKUT

Doručak. Vožnja u Phayao, do plitkog tajlandskog jezera. Usputno zaustavljanje kod planinskog plemena. Nakon ručka, vožnja do Zlatnog trokuta, regije koja graniči sa Laosom, Tajlandom i Mianmarom. Plovidba rijekom Mekong i uživanje u prirodnim ljepotama. Nastavak puta u Chiang Rai. Smješta u hotelu. Noćenje.

7. DAN: CHIANG RAI–CHIANG MAI doručak, ručak, noćenje

KANTOKE VEČERA NA SJEVERU TAJLANDA

Doručak. Razgled sjajnog budističkog Bijelog hrama. Vožnja u Chiang Mai. Obilazak obrtnih radionica lokalnih proizvoda od svile, drva i tekstilnih materijala, a nakon toga ručak u lokalnom restoranu. Razgled hrama Wat Doi Suthep koji se nalazi na visini od 1.056 m. Mogućnost uspona do njega sa žičarom i uživanje u slikovitom krajoliku. U večernjim satima predlažemo odlazak na Kantoke večeru uz predstavu tradicionalnog plesa. Noćenje.

8. DAN: CHIANG MAI–BANGKOK–EUROPSKA/AZIJSKA ZRAČNA LUKA doručak, let

JAHANJE SLONOVA I RAFTING

Doručak. Odlazak do utočišta slonova. Mogućnost jahanja ili raftinga na splavi od bambusa (po želji uz doplatu). Transfer do zračne luke u poslijepodnevnim satima i let prema Bangkoku. U večernjim satima, slijedi let prema europskoj/azijskoj zračnoj luci.

9. DAN: EUROPSKA/AZIJSKA ZRAČNA LUKA–OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA/ZAGREB

Po dolasku, slijedi nastavak leta do dolazne zračne luke (Zagreb odnosno Ljubljana, Venecija - uz mogućnost organiziranog transfera do Zagreba).

MOGUĆNOST PRODUŽETKA NA OTOKU KOH CHANG

8. DAN: CHIANG MAI–BANGKOK–OTOK KOH CHANG doručak, let

JAHANJE SLONOVA I RAFTING

Doručak. Odlazak do utočišta slonova. Mogućnost jahanja ili raftinga na splavi od bambusa (po želji uz doplatu). Transfer do zračne luke u poslijepodnevnim satima i let prema Bangkoku. Slijedi vožnja do pristaništa i ukrcaj na brod prema otoku Koh Chang. Smještaj i noćenje.

9.-10. DAN: KOH CHANG doručak, noćenje

ODMOR

Koh Chang ili posljednji rajski otok jugoistočne Azije krase duge pješčane plaže i šumovita unutrašnjost koja skriva brojne slapove i gorske vrhove. Odmorite se na dugim, širokim bijelim plažama koje su primjerene za duge šetnje, uživajte u dobroj tajlandskoj masaži dok ljubiteljima gastronomije preporučujemo tečaj tajlandske kuhinje. Noćenje.

11. DAN: KOH CHANG–BANGKOK–EUROPSKA/AZIJSKA ZRAČNA LUKA doručak, let

Doručak. Slobodno vrijeme do prijevoza u pristanište. Ukrcaj na brod prema Bangkoku. Prijevoz do zračne luke i prijava na let prema europskoj/azijskoj zračnoj luci u noćnim satima.

12. DAN: EUROPSKA/AZIJSKA ZRAČNA LUKA–OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA/ZAGREB

Po dolasku, slijedi nastavak leta do dolazne zračne luke (Zagreb odnosno Ljubljana, Venecija - uz mogućnost organiziranog transfera do Zagreba).

MOGUĆNOST PRODUŽETKA NA OTOKU PHUKET

8. DAN: CHIANG MAI–BANGKOK–PHUKET doručak, let

JAHANJE SLONOVA I RAFTING

Doručak. Odlazak do utočišta slonova. Mogućnost jahanja ili raftinga na splavi od bambusa (po želji uz doplatu). Transfer do zračne luke u poslijepodnevnim satima i let prema najzabavnijem području Tajlanda, otoku Phuket. Smještaj i noćenje.

9.–10. DAN: PHUKET doručak, noćenje

ODMOR

Doručak. Phuket je biser juga, otok dugih i bijelih, pješčanih plaža, bogatog noćnog života i raznolikih sportskih aktivnosti. Predlažemo izlete do obližnjih otoka i morske avanture na otocima Ko Phi Phi, Phang Nga odnosno na otoku James Bonda. Odmorite se na dugim, širokim bijelim plažama i uživajte u šetnjama ili u dobroj tajlandskoj masaži. Noćenje.

11. DAN: PHUKET–BANGKOK–AZIJSKA/EUROPSKA ZRAČNA LUKA doručak, let

Doručak. Slobodno vrijeme do prijevoza u zračnu luku i prijavu na let u Bangkok. Po dolasku, nastavak leta prema europskoj/azijskoj zračnoj luci.

12. DAN: AZIJSKA/EUROPSKA ZRAČNA LUKA–OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA/ZAGREB

Po dolasku, slijedi nastavak leta do dolazne zračne luke (Zagreb odnosno Ljubljana, Venecija - uz mogućnost organiziranog transfera do Zagreba).

Destinacija

Tajland

Službeno ime: Kraljevina Tajland

Glavni grad: Bangkok Službeni jezik:

Službeni jezik je Thai. U turističkim mjestima govori se engleski.

Vremenska razlika: srednjoeuropsko vrijeme + 7 sati (Hrvatska 10:00 = Thailand 17:00 sati

Novčana jedinica: Baht (THB)

Broj stanovnika: 62 mil.

Površina: 517 000 km2;

Napon struje: 220 V

Dokumenti potrebni za putovanje i viza: putovnica važeća najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlju te viza. Može se napraviti u Zagrebu i najčešće je odmah gotova.

Cijepljenje: nije potrebno

Pozivni broj zemlje: +66

Mobilna telefonija: sve mreže uglavnom rade, no za rooming obavezno provjeriti kod telefonske kompanije čije usluge koristite prije putovanja

Klima: tropska klima sa 3 različite sezone. Monsuni tj. kišna sezona na Tajlandu počinje u srpnju i traje do studenog nakon čega slijedi suho i hladno razdoblje sve do polovice veljače. U razdoblju od ožujka do lipnja temperature su mnogo veće (čak do 40 stupnjeva tijekom dana). Najbolje vrijeme za boravak na Tajlandu je od studenog do ožujka da bi se izbjegla vruća i kišovita razdoblja. Međutim i svi ostali mjeseci su također pogodni za posjetu.

Odjeća i obuća: lagana pamučna odjeća, dobre i udobne cipele i oprema za kišu. U Tajlandu jeftino prodaju kvalitetne i praktične kabanice. Obuću treba skinuti u nekim hramovima i na večeri kantoke. Za posjet hramu treba biti dolično odjeven-ne toleriraju se kratke hlače, kratke suknje (trebaju biti do koljena) niti majice otkrivenih ramena.Košulje s kratkim rukavima ili slične majice su najpraktičnije. Moderne „poderane „ traperice nisu preporučljive-u kraljevskoj palači u Bangkoku i ljetnoj palači možete biti zaustavljeni na ulazu. Biti će vam ponuđen-uz malu napojnicu- dugi ogrtač ( u ljetnoj palači ponekad obavezan). U kraljevskoj i ljetnoj palači nisu dozvoljene natikače (ni muške ni ženske), sandale moraju biti s remenom na peti.

Kupovina: predmeti od pamuka, dlaka, bambusa, kokosa, papira, svile, nakit od dragog kamenja, srebra i zlata, rukotvorine svih vrsta - vrlo napredno izrađene. Popularni suveniri: ručno oslikani svileni kišobrani i suncobrani, gravirani srebrni i brončani predmeti (vaze, poslužavnici, gongovi, posuđe...),figurice Bude, pleteni predmeti, tajlandska svila i odjeća rađena po mjeri

Hrana i piće: obavezno korištenje flaširane vode, Thailand je destinacija poznata i po kulinarstvu. Najčešće se priprema meso: piletina, govedina, svinjetina, riba, plodovi mora, svježe voće i povrće, a kod kuhanja se koriste razni začini od kojih je većina jako pikantna, te kokosovo mlijeko, curry, kikiriki. Uobičajeni prilozi su rezanci i riža.

Cijena

Polazak: 26.10.2019.
od 9.890 kn kn po osobi

Polazak: 23.11.2019.
od 9.890 kn kn po osobi

Polazak: 25.12.2019.
od 9.890 kn kn po osobi

Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: od 9.890 kn* min. 25 putnika

Doplata za manji broj putnika (do 24 putnika): 770 kn *

 Obavezna doplata zrakoplovne pristojbe: 2.890 kn

*Prilikom rezervacije se plaća osnovna cijena aranžmana, doplata za najmanji broj putnika i takse (od 13.550 kn). Konačnu cijenu aranžmana objavljujemo u završnoj obavijesti prije putovanja, sukladno broju putnika.

Cijena uključuje: prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi, smještaj u hotelu 3/4* na bazi noćenja s doručkom, obroke prema programu (5 x ručak), prijevoze i razglede prema programu s uključenim ulaznicama, usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku, pratitelja putovanja na hrvatskom/slovenskom jeziku, troškove organizacije putovanja.

Cijena ne uključuje: pristojbe zračnih luka 2.890 kn (obavezna doplata prilikom prijave; podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte, a prema uvjetima aviokompanije koji vrijede za grupe), doplatu za jednokrevetnu sobu 1.380 kn, vizu 380 kn (uključeno agencijsko posredovanje), fakultativne izlete: dodatne ulaznice – Kantoke večera 30 EUR, jahanje slonova i rafting 55 EUR, dodatne usluge i obroke, sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“, napojnice za vodiče/vozače (obavezna doplata na licu mjesta) 50 EUR, osiguranje od otkaza putovanja u slučaju bolesti i putno zdravstveno osiguranje (preporučamo), povratni prijevoz do polazne/dolazne zračne luke.

Popusti: dijete do 12 god. u sobi s dvije odrasle osobe - na upit.

Doplata za produžetak putovanja, odmora na otoku Koh Chang, po osobi u dvokrevetnoj sobi: od 1.990 kn* min. 10 putnika

Doplata za manji broj putnika (2-9 putnika): 310 kn.

Doplata za jednokrevetnu sobu: 620 kn.

Cijena uključuje: povratni autobusni prijevoz i vožnja s trajektom do otoka Koh Chang, transfer do hotela i natrag, 3 x noćenja s doručkom u hotelu 3*.

Doplate po želji prilikom rezervacije: hotel više kategorizacije (4*) cca 690 kn.

Doplata za produžetak putovanja, odmora na otoku Phuket, po osobi u dvokrevetnoj sobi: od 2.760 kn* min. 10 putnika

Doplata za manji broj putnika (2-9 putnika): 300 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 620 kn

Cijena uključuje: zrakoplovni prijevoz Chiang Mai - Phuket - Bangkok, transfer do hotela i natrag, 3 x noćenja s doručkom u hotelu 3*.

Doplate po želji prilikom rezervacije: hotel više kategorizacije (4*) cca 770 kn.

Konačna cijena ovisi o raspoloživosti zrakoplovnih i hotelskih kapaciteta te će biti poznata prilikom konačne potvrde rezervacije.

Smještaj

Smještaj: Tajland
Lokacija: Tajland

Smještaj u hotelu 3/4* na bazi noćenja s doručkom.

PRODUŽENJE NA OTOKU KOH CHANG: 3 x noćenja s doručkom u hotelu 3* (uz mogućnost doplate za hotel više kategorizacije)

PRODUŽENJE NA OTOKU PHUKET: 3 x noćenja s doručkom u hotelu 3* (uz mogućnost doplate za hotel više kategorizacije)

Korisne informacije

Prisustvo pratitelja na Koh Changu i Phuketu samo u slučaju min. 10 putnika. Konačna cijena ovisi o raspoloživosti zrakoplovnih i hotelskih kapaciteta te će biti poznata prilikom konačne potvrde rezervacije.


od 9.890 kn kn po osobi
Datum polaska:
Broj osoba: