Tanzanija i Zanzibar

12 dana | 18.01., 16.02., 25.04., 29.06., 10.08. 2019 .

Opis

12 dana
18.01., 16.02., 25.04., 29.06., 10.08. 2019 .
Garantirani polazak 16.02.2019.

Putovanje zrakoplovom u Tanzaniju i Zanzibar

Grupni polasci: 24.10., 26.12.2018., 18.01.,16.02., 25.04., 29.06., 10.08. 2019 .

12 dana zrakoplovom iz obližnje zračne luke Zagreb/Venecija/Ljubljana/Graz

Tanzanija ima savršene plaže, prostrane nacionalne parkove i odlične gorske terene za trekking u pratnji Maasai ratnika. Promotrimo veliku migraciju zebri, gazela, žirafa i drugih divljih životinja koje kreću među savanama nacionalnog parka Serengeti. Doživite piknik u 20 km širokom krateru vulkana Ngorongoro, odmorite na rajskom, koraljnom otoku Zanzibar.

Itinerer

1. DAN: OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA/ZAGREB – EUROPSKA/AZIJSKA ZRAČNA LUKA – DAR ES SALAAMA let, noćenje

LET U TANZANIJU Sastanak putnika u obližnjoj zračnoj luci (Zagreb; Venecija, Ljubljana, Graz – uz mogućnost organiziranog transfera do zračne luke) i prijava na let preko europske/azijske zračne luke u Tanzaniju. Po pristanku, slijedi prijevoz do hotela. Noćenje.

2. DAN: ARUSHA – MANYARA ILI NACIONALNI PARK TARANGIRE doručak, ručak, večera, noćenje

U ŽIVOTINJSKOM KRALJEVSTVU Doručak. Migracija životinja u nacionalnom parku Tarangire se odvija od lipnja do listopada, a u Nacionalnom parku Manyara od prosinca do ožujka. Nacionalni park Tarangire se nalazi otprilike 100 km jugoistočno od Arushe. Odlazak do parka u kojem ćemo promatrati divlje životinje koje se kreću beskrajnim savanama. Park je stanište najveće populacije afričkih slonova i brojnih egzotičnih ptica, antilopa, lavova, leoparda, žirafa, bizona i pitona. Najveća prirodna atrakcija ovog parka je rijeka Tarangire po kojoj je park i dobio ime, gdje životinje najčešće i borave. Na obalama rijeka i u parkovima rastu afrički kruhovci ili Baobabi, neka od najvećih stabala u svijetu. Vožnja kroz lokalnu tržnicu gradića Mto Wa Mbu. Nacionalni park Manyara je stanište više od 400 vrsti ptica, uključujući i euroazijskih ptica, ptica grabežljivica i ugroženih tanzanijskih vrsta. Na obalama Jezera Natron se mogu vidjeti jata ružičastih flaminga. U parku borave i lavovi koji se penju na akacije i tamo odmaraju. Nakon uzbudljivog i zanimljivog dana, očekuje nas opuštena večer u savani. Večera i noćenje.

3. DAN: NACIONALNI PARK SERENGETI BESKONAČNE SAVANE doručak, ručak, večera, noćenje

Doručak. Nacionalni park Serengeti čini veći dio područja Serengeti, koje se proteže od sjeverozapadne Tanzanije do jugozapadne Kenije. Na području Tanzanije se nalazi veći broj rezervata. Riječ Serengeti dolazi od Masai riječi koja znači beskonačna ravnica. Serengeti je drevna životinjska migracijska ruta koju svake godine prijeđe više od 6 milijuna životinja, stoga ne čudi da upravo Serengeti nudi mogućnost da provedete uzbudljivo vrijeme promatrajući bogati biljni i životinjski svijet. U svako vrijeme mogu se vidjeti životinje kao što su slonovi, žirafe, krda bizona i antilopa, gazeli i nojeva, a najveća atrakcija parka je lav. Povratak u hotel, večera i noćenje.

4. DAN: NACIONALNI PARK SERENGETI doručak, ručak, večera,noćenje

ZEMLJA VJEČNE LJEPOTE Odlazak na safari u ranim jutarnjim satima. Povratak na doručak, a zatim nastavak safarija. Koji dio nacionalnog parka ćemo obići, ovisi o sezoni. Ali svaki period će nam pružiti nezaboravan doživljaj. Večera, noćenje.

5. DAN: KLANAC OLDUPAI doručak, ručak, večera, noćenje

SUSRET S PLEMENOM MASAI Doručak. Odlazak do Oldupai klanca, “kolijevke civilizacije“ i arheološkog nalazišta gdje su u naslagama debljine oko 100 m otkriveni arheološki ostaci ključni za bolje razumijevanje najranije povijesti čovječanstva. U muzeju Oldupai su izloženi brojni predmeti iz raznih razdoblja. Odlazak u posjet Maasai plemenu. Druženje s članovima plemena i upoznavanje njihove kulture i običaja. Upoznati ćemo i predstavnike boraca Maasai plemena. Vožnja prema krateru Ngorongoro i piknik. Povratak u hotel, večera, noćenje.

6. DAN: KRATER NGORONGORO doručak, ručak, večera, noćenje

RUŽIČASTI FLAMINGO U KRATERU Doručak. Poludnevna vožnja do kratera Ngorongoro, koji se smatra osmim prirodnim svjetskim čudom. Spust do samog dna kratera u kojem se nalazi više od 120 vrsta sisavaca. Odlazak do Magadi jezera gdje borave plamenci i ostale vrste vodenih ptica. Promatranje nilskih konja, crnih nosoroga i nojeva. Vožnja terenskim vozilom do kratera i uživanje u nevjerojatnim pogledima. Ručak u blizini životinjskog svijeta. Povratak u Arushu. Večera. Noćenje.

7. DAN: ARUSHA - ZANZIBAR doručak, noćenje

POSJET SIROTIŠTU I LET U ZANZIBAR Doručak. Posjet sirotištu tanzanijske djece i kraće druženje s djecom. Slobodno vrijeme do polaska transfera u zračnu luku. Let prema Zanzibaru, zemlji rajskih plaža. Transfer do hotela, smještaj. Slobodno poslijepodne za kupanje i odmor na plaži. Noćenje.

8. - 11. DAN: ZANZIBAR doručak, noćenje

RAJSKE PLAŽE ZANZIBARA Doručak. Zanzibar je pravi raj za ljubitelje egzotič- nih destinacija gdje ćete pronaći prekrasne plaže. Mogućnost izleta u Stonetown ili na plantaže začina. Noćenje.

12. DAN: ZANZIBAR – EUROPSKA/AZIJSKA ZRAČNA LUKA – OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA/ZAGREB let

Doručak. Slobodno vrijeme do polaska transfera u zračnu luku. Prijava na let do jedne od europskih/azijskih zračnih luka. Po dolasku, slijedi nastavak leta do dolazne zračne luke (Zagreb; Ljubljana, Venecija - mogućnost organiziranog prijevoza do Zagreba).

Destinacija

Tanzanija i Zanzibar

Ujedinjena Republika Tanzanija (svahili: Jamhuri ya Muungano wa Tanzania) ili Tanzanija država je na istočnoj obali Afrike. Graniči s Kenijom i Ugandom na sjeveru, Ruandom, Burundijem i DR Kongo na zapadu te Zambijom, Malavijem i Mozambikom na jugu. Na istoku, Tanzaniju oplakuju vode Indijskog oceana. Republika je nastala 1964. godine, spajanjem Tanganjike i Zanzibara, koji su u godinama prije ujedinjenja stekli neovisnost od Velike Britanije. Država je kasnije preimenovana u Tanzanija (Tanganjika + Zanzibar). Godine 1996. glavnim je gradom službeno postala Dodoma, umjesto dotadašnjeg Dar es Salaama (u kojem su još uvijek neke vladine institucije).

Tanzanija je na sjeveroistoku planinska, a tamo se nalazi i Kilimandžaro, najveći vrh Afrike. Na sjeverozapadu Tanzanije je Viktorijino jezero (najveće jezero u Africi) čiju sjevernu polovicu dijele Uganda i Kenija, te jezero Tanganjika. Središnju Tanzaniju čini veliki plato, s nizinama i plodnom zemljom. Istočna obala nije vlažna, a otok Zanzibar leži vrlo blizu obale Tanzanije. U Tanzaniji je velik broj velikih i ekološki značajnih parkova prirode , uključujući i poznati Nacionalni park Serengeti na sjeveru zemlje.

Nacionalni park Serengeti je nacionalni park u Tanzaniji, stvoren još 1951. godine za potrebe očuvanja prirodnog staništa za oko 2 milijuna gnuova, 500.000 thomsonovih gazela, 250.000 zebri, bivola, lavova i drugih životinja. Bez sumnje je jedan od najpoznatijih utočišta divljih životinja na svijetu, koji se prostire na 14.763 km² između jezera Victoria na zapadu, jezera Eyasi na jugu, i Velike rasjedne doline na istoku. On je 1981. godine upisan na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Africi kao "mjesto gdje se odvija jedno od najdojmljivijih prirodnih događaja na svijetu, godišnja seoba milijuna velikih biljojeda u potrazi za trajnijim izvorima vode, a koje prate njihovi grabežljivci".

Zanzibar je dio istočnoafričke države Tanzanije. Sastoji od otoka Zanzibarskog otočja koji se nalaze u Indijskom oceanu, 25-50 km od obale Afrike. Otočje se sastoji od dva veća otoka UngujaUnguje i PembaPembe, te mnogih manjih otoka i otočića. Otok Unguja je najveći otok otočja, i često se naziva Zanzibar.

Cijena

Polazak: 16.02.2019.
od 18.580 kn kn po osobi
Garantirani polazak!

Polazak: 25.04.2019.
od 18.580 kn kn po osobi

Polazak: 29.06.2019.
od 18.580 kn kn po osobi

Polazak: 10.08.2019.
od 18.580 kn kn po osobi

Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: od 18.580 kn* min. 25putnika

Doplata za manji broj putnika (do 24 putnika): 2.460 kn*

Obavezna doplata zrakoplovne pristojbe: 2.900 kn * 

*Prilikom rezervacije se plaća osnovna cijena aranžmana, doplata za najmanji broj putnika i takse (23.940 kn).Konačnu cijenu aranžmana objavljujemo u završnoj obavijesti prije putovanja, sukladno broju putnika.

Cijena uključuje: prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi, smještaj u hotelu 3* (lokalne kategorije) na bazi noćenja s doručkom na Zanzibaru, smještaj u tipičnim kućama (lodgama) tijekom safarija u Tanzaniji, sve ulaznice i pristojbe za safari prema programu, prijevoze i razglede prema programu s uključenim ulaznicama, prijevoze tijekom safarija (mini kombi do 6 osoba), usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku, pratitelja putovanja na hrvatskom/slovenskom jeziku (min. 10 putnika), troškove organizacije putovanja.

Cijena ne uključuje: pristojbe zračnih luka 2.900 kn (obavezna doplata prilikom prijave; podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte, a prema uvjetima aviokompanije koji vrijede za grupe), doplatu za jednokrevetnu sobu 3.770 kn, fakultativne izlete, dodatne usluge i obroke, sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“, napojnice za vodiče/vozače (obavezna doplata na licu mjesta) 50 EUR, vizu - plaćanje u zračnoj luci u Mombasi 50 USD, osiguranje od otkaza putovanja u slučaju bolesti i putno zdravstveno osiguranje (preporučamo), povratni prijevoz do polazne/dolazne zračne luke.

Popusti: dijete do 12 god. u sobi s dvije odrasle osobe - na upit.

Smještaj

Smještaj: Lodge/Hotel
Lokacija: Tanzanija i Zanzibar

- Smještaj u hotelu 3* (lokalne kategorije) na bazi noćenja s doručkom na Zanzibaru

- Smještaj u tipičnim kućama (lodgama) tijekom safarija u Tanzaniji

Korisne informacije

Transferi: u slučaju leta iz obližnje zračne luke, doplate za povratni transferiz Zagreba iznose: Ljubljana 349 kn, Venecija 790 kn, Beč 920 kn.

Napomena: Program se može izvesti i za dvije osobe (cijena na upit, englesko vođenje).


Datum polaska:
Broj osoba: